Ajánlások és publikációk

Ajánlások

Amikor Nórával először találkoztam nagyon nehéz helyzetben volt a csapatom és én magam is. Észre sem vettem hogyan, de olyan felismerésekre vezetett rá, amik teljesen megváltoztatták a vezetői szerepemhez való hozzáállást és az óta nemcsak a saját közvetlen vezetőm, de az ő felettesei is elismerőleg nyilatkoztak a csapatom megváltozott teljesítményéről és az én fejlődésemről. Emellett, bár ez nyilván nem szakmai szempont, de nekem talán még fontosabb, hogy Nórában egy igazán különlegesen értékes embert ismertem meg. Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy vele dolgozhattam együtt. Köszönök mindent!

B. Á.

CDD Team Lead

Nórával a közös munka minden percét élveztem és lelkesen készültem minden meetingre. 10 alkalmunk után visszacsatolást nyertem, hogy igazából a gondolkodásunk befolyásolja a hozzáállásunkat, és hogy hogyan éljük meg az utat az eredményig. Munkámból eredően sok különböző business partnerrel szükséges napi szinten kommunikálnom, azonban a coaching folyamat alatt szerzett technikákkal és tapasztalatokkal ma már magabiztosan, rutinosan kezelem a
legnehezebb helyzeteket is. Mindezek mellett a csapatom vezetőjeként konstruktív visszajelzésekkel és coaching kérdezés technikákkal támogatom a kollégáim célkitűzéseit és önfejlesztését, melynek eredménye néha hihetetlen számomra, de szuperül működik. Még egyszer nagyon köszönöm a professzionalizmusod és azt az empátiát, bizalmat, amit kaptam Tőled. Várom a következő lehetőséget, hogy újra együtt dolgozhassunk.

Sz. I.

Team Lead

A Nórával való közös munka sok dologra ráébresztett magammal és másokkal kapcsolatban: például arra, mennyire másként gondolkozik és érez minden ember, de ennek ellenére mindenkivel meg lehet találni a közös hangot. Vagy például arra, hogy konfliktushelyzetekben meddig terjed az én felelősségem, mire van ráhatásom, és mi az, amire nincs. Beszélgetéseink rengeteget segítettek abban, hogy elfogadjam magam olyannak, amilyen vagyok, és saját magam legjobb verziója akarjak lenni, ne pedig más vélt vagy valós elvárásainak akarjak megfelelni. A coaching folyamat során olyan elméleti tudásra, technikákra is szert tettem, amelyeket újra elő tudok venni, és ezek segítségével asszertíven tudom a saját és csapattársaim érdekeit képviselni. Összességében sokkal magabiztosabbnak érzem magam, tisztában vagyok értékeimmel, és azzal is, miben érdemes fejlődnöm, hogy céljaimat elérjem.

K.F.

Group Reporting Subject Matter Expert

Nóra rendkívül felkészült és tapasztalt, a coaching folyamat során mindvégig empatikus, pozitív és oldott légkörben tudtunk együttműködni. Kiválóan kérdez, lényeglátó és nagyon jól irányítja a beszélgetéseket, a figyelmet a kritikus pontokra. Tudatosított és elgondolkodtatott olyan témákban, amikre nem szívesen vagy idő hiányában nem tudtam a mindennapokban fókuszálni, mélyítette az önismeretemet. Megmutatta, hogy nem tudok és kell kontrollálnom minden körülményt az életemben, melyek azok az értékek, amelyek kiemelkedően fontosak számomra a munkakörnyezetben. Sikerült megfogalmaznom és apránként bevezetnem olyan lépéseket, amelyek segítettek a kikapcsolásban, elengedésben és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésében. Gyakorlati útmutatással és eszközökkel vértezett fel. A coaching folyamat végére sokkal kiegyensúlyozottabbnak és határozottabbnak éreztem magam.

V. Sz.

Talent Acquisition Specialist

Kíváncsian vártam a közös munkát és a folyamatot. Kíváncsi voltam, hogy az általam meghatározott célokat és az arra megfogalmazott tervet megtudom-e és miként tudom megvalósítani. Nóra rendkívül hamar felismerte, mely útvonal lenne számomra a legjobb. Élvezetes, elgondolkoztató, rádöbbentő és érdekes, néhol játékos feladatokkal vezetett rá a számomra megfelelő útra. Sosem éreztem azt, hogy muszájból kell csinálnom valamit, sosem tévedtünk olyan területre, ahol kényelmetlenül éreztem volna magamat. Sőt, akartam csinálni, alkalomról-alkalomra kíváncsi és izgatott voltam, mire jutunk! Nagyon jó kérdéseket tett fel, amin olykor elakadtam, mert nehéz volt rá válaszolni, de ezek kellettek ahhoz hogy felismerjem a helyes irányt. Nórinak is köszönhetően sokkal jobban élvezem a munkámat, sokkal szervezettebbek a mindennapjaim, nem okoz gondot nyomás alatt megfelelően priorizálni és a feladatra koncentrálni, hogy minden határidőre meglegyen. Nem utolsó sorban az önbizalmamnak is nagyon jót tett a folyamat, hisz tudom már, hogy komplexebb feladatokat is el tudok végezni, mint gondoltam. Köszönöm!

Sz.Sz.

Retail Support Team Leader, Germany

Nórival 10 alkalmat tölthettem, és elmondhatatlanul sokat tanultam tőle. Mindezt úgy, hogy végre megismertem egy olyan coachot aki nem arra fókuszált, hogy mi az, amit nem tudok, mit kell fejleszteni, hanem rengeteg gyakorlat és feladat azért volt, hogy lássam mi az, amit már elértem. Ez rengetek erőt adott a továbbiakhoz. Köszönöm!

H. N.

Team Lead

Nem került egyszerű feladat elé Nóri, amikor elkezdtük a közös munkát. Nem volt egyszerű, mert nem konkrét probléma megoldásával fordultam Hozzá, hanem leginkább saját magam feltérképezése, a következő karrier célok eléréséhez szükséges eszközrendszer feltárása volt a cél. Nóri nyitottságának, személyiségének, türelmének és szakmai tapasztalatának közös eredményeként sikerült feltérképezni a jelenlegi helyzetemet és megtalálni a szükséges eszközöket, amelyek közelebb visznek szakmai céljaimhoz. Sikerült rávilágítania egy olyan területre, amelynek hatásaival
nap, mint nap szembesültem, de mivel nem volt megfogalmazva, így nem tudtam hatékonyan kezelni az ebből adadó helyzeteket. A közös munkánk időszaka alatt több váratlan szituáció elé is kerültem, melyekkel kapcsolatban szintén tudtam Nóri segítségét kérni, aki rugalmasan és hatékonyan közelítette meg a váratlan szituációkat, melynek eredményeként sikerült megtalálni a megfelelő megoldást.

L.Cs.  

Senior Performance Analyst

Két coaching folyamatban volt alkalmam Nórival együtt dolgozni, ami 2 x 8 alkalmat jelentett. Még senkitől nem kaptam ekkora figyelmet, amelyet Nóri minden coaching találkozó alkalmával tanúsított felém. Végre azt éreztem, hogy meghallgatnak és aktívan figyelnek rá amit mondok. Segített Nóri abban, hogy megtaláljam a válaszokat arra, hogyan tudjak a munkám során tudatosabb lenni, a lehető legjobban kibontakozni, és önmagam lenni. Még a coaching folyamatok lezárta után is sokszor gondolkodok olyan témákon, amikről együtt beszélgettünk. Hiányozni fognak ezek a beszélgetések a
jövőben.

Sz.Z.

Finance Project Manager

Amikor Nórával elkezdtük a közös munkát, voltak kétségeim a coachinggal mint módszerrel illetve azzal kapcsolatban, hogy 10-szer egy óra alatt lehet-e érdemi fejlődést, változást elérni. Lehet. 🙂 Nóra személyében egy önazonos, rendkívül empatikus, szakmailag felkészült coach-ot ismertem meg. Segítségével fejlődött az önismeretem, és konkrét, jól használható eszközökkel gazdagodtam konfliktusmegoldás, asszertív kommunikáció és a másik fél főbb személyiségjegyeinek felismerése terén, amiket mind a szakmai, mind a privát életemben tudok kamatoztatni.“

Á.A.

Senior SOP Analyst

Véleményem szerint a legfontosabb dolog egy coaching folyamatban, hogy az ember őszintén tudjon beszélni magáról, mert másként nem lehet eredményt elérni. Ez Nórival teljes mértékben működött annak ellenére, hogy előtte nem ismertük egymást. Személyisége és felkészültsége garancia arra, hogy az ülések végeztével pozitív érzésekkel és felismerésekkel távozik az ember. Minden egyes találkozó előtt érdeklődve vártam az újabb beszélgetést és, hogy azáltal mi kerül felszínre.

K.R.

Performance Reporting Manager

Nóri is a really trustable couch with humanity, sense of humor and  huge commitment. Her optimistic personality mixed with her experience helped me out to reach my goals and organize my work balance to being enjoyable. Based on my experience she was really helping me to make my life easier in my workplace despite of the difficulties. She could stay objective and gave me really useful advise. Thank you for your reliability.

I.D.

HVC Team Leader

Gyors kezdeti összecsiszolódás után olyan bizalmi légkör jött létre Nórával, amely nagyban segítette a kitűzött célok elérését. Minden egyes alkalom sikeresen kizökkentett a napi rutinból és lehetőséget adott Nóra segítségével „kívülről” vizsgálni a saját személyiségemet és a fejlesztendő területeimet. Magas szakmai színvonalon kaptam iránymutatásokat, melyek segítségével olyan ajtókat sikerült kitárni előttem, amelyek eddig csak résnyire voltak nyitva.

T.Á.

Controlling Senior Team Leader

Az empatikus képességednek és szakmai felkészültségednek köszönhetően nagyon jó kérdéseket tudsz feltenni. Ez által gondolkodásra inspirálod a partnered. Ez lenne egy mondatban összefoglalva, amiért ajánlanálak. A kinek egy nehezebb kérdés, mert velem jól működtél. Így az olyan személyiségtípusoknak, mint én vagyok mindenképpen. Viszont azt gondolom, minden tudás megvan a tarsolyodban, hogy más fajta emberekkel is sikeres légy.

Cs. D.

Team Lead

Amikor elkezdtük a coaching-alkalmakat, még kicsit szkeptikus voltam, hogy lehet-e 6-8 beszélgetés segítségével észrevehető változást elérni. Aztán a gyakorlat megmutatta, hogy igen. A legtöbbet talán az jelentett, hogy akkor is tudtam Nóra segítségét kérni, amikor személyesen nem tudtunk találkozni, de szükségem volt rá. Életre szóló élményt nyújtottak a beszélgetéseink, a kurzus végén szakmai és magánéleti szempontból is újult emberként tudtam továbbmenni az életemben.

Kántor Barnabás

Online marketing menedzser // Connect ES Ltd.

Nóra segített rámutatni és megérteni, hogy a teljes kontroll az életem felett rajtam kívülálló okok miatt nem kivitelezhető. Segített elfogadni, hogy vannak dolgok amik ugyan közvetlenül nagy hatást gyakorolnak az életemre mégsem az én feladatom “megjavítani” azt. Nóra felnyitotta a szemem és kitágította az észlelési tartományomat ezzel elindítva azon az úton amin haladva remélhetőleg úgy fogok tudni az igazan fontos dolgokra koncentrálni, hogy nem veszek el a részletekben és a nagy egész képet is élvezettel fogom tudni szemlélni. Köszönöm.

Bula Zoltán

Electrical design engineer manager // Connect ES Ltd.

Nóra rendkívül felkészült és tapasztalt. Kreatív, egyénre szabott módszerekkel dolgozik. A kérdései és a játékos feladatai hatására rájöttem arra, hogy a félelmeim alaptalanok, és a kétségeim már a megoldást is magukban hordozzák. Nem a számba adta a válaszokat, hanem hozzásegített ahhoz, hogy magam jussak el hatalmas felismerésekig. A foglalkozások számomra is rejtett oldalamat, belső erőforrásaimat és érzéseimet hozták elő.

Káli-Rozmis Barbara

Író

Kollégáim elmondása alapján sok esetben türelmesebb és elfogadóbb lettem. A kommunikációs stílusom megfontoltabb lett. Motiváltabbnak, lojálisabbnak éreznek a beosztottaim és munkaadóim is.

Kibédi Péter

NSO TV produkcióvezető // Mediaworks

Nóra kiemelkedő empatikus képességével, alapos és lelkiismeretes felkészültségével, rendkívül jó légkört megteremtve segíti elő a fejlődést. Remekül inspirál megoldáskeresésre és új utak megtalálására, segít tisztázni, rendszerezni és értékelni a korábbi tapasztalatokat, illetve az újonnan tanultakat is. Nagy örömmel dolgoztam vele – pont azt a pluszt és „frissítést” tudja megadni, amelyre nagy szükség van hosszú évek munkája után.

Marosi Gergely

Vezető szerkesztő // Nemzeti Sport Online

Örömmel dolgoztam Nórával, egyértelműen sikeresnek ítéltem a közös munkánkat. Nóra határozott, temperamentumos személyiség, akiről a coaching folyamat során megtudtam, hogy empatikus, őszinte is, és kiváló memóriája mellett kiemelkedő lényeglátó képessége is van. Felkészült, jókor és jól kérdez, kézben tartja az irányítást és sikerorientált.

Dr. Cseke Zoltán

HR business partner // ELMŰ Nyrt.

Nagyon nehéz élethelyzetben voltam, mikor Nórával találkoztam.  Ő meghallgatta a problémáimat és rávezetett arra, hogyan tudnék napról napra megbirkózni velük. Segítségével megtanultam erőforrásaimat tudatosabban felhasználni. Ma már tudatosabban építem az életemet, odafigyelek kapcsolataimra, magatartásomra. Higgadtabban, magabiztosabban szemlélem a körülöttem zajló eseményeket, ezáltal kiegyensúlyozottabb életet tudok élni.

Tóth-Németh Szilvia

Humánpolitikai osztályvezető // Központi államigazgatási szerv

Publikációk

MUNKA VS. MAGÁNÉLET. VALÓBAN LÉTEZIK EGYENSÚLY?
A munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtése teljesen egyénfüggő, de elengedhetetlen. Egyénfüggő, mert a különböző munkahelyi pozíciók, a különböző elvárások, mást-mást követelnek meg egy munkavállalótól, egy vezetőtől, vagy akár egy egyéni vállalkozótól.Ezzel együtt egy másik kérdéskör is gyakran felvetődik, ami a nőket érinti leginkább, hogy kell-e választani karrier és család között? Nagy nyomás nehezedik ránk, akármilyen célt is tűzünk ki magunk elé.Anyagi biztonság fenntartása, felelős döntések, üzleti tervek, számonkérések, teljesítések, megfelelések, határidők, és ott van mindemellett, hogy jó szülők is szeretnénk lenni, vagy akár tartalmas életet szeretnénk élni.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. január 23.

KONFLIKTUS MINT MEGOLDÁSFORRÁS II. rész
A cikkem első részében ígértem néhány tippet a konfliktusok kezelésére. Mielőtt erre kitérnék, nézzük meg, hogy milyen szintű konfliktusokról beszélhetünk. Friedrich Glasl a konfliktus kiterjedését kilenc szinten határozta meg. Az első három szintű konfliktusnál lehetséges a közös megoldás megtalálása. Tegyük fel, hogy feszültséget kiváltó tényező miatt nyílt vita alakul ki a felek között. Ha az érintettek ezen a szinten nem tudják megoldani a konfliktust, elzárkóznak a közvetlen érintkezéstől, elkerülik egymást, vagy akár megszakítják a kapcsolatot.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. december 19.

KONFLIKTUS MINT MEGOLDÁSFORRÁS
Iskolában, munkahelyen, otthoni környezetben, az utcán, bárhol, ahol emberek fordulnak meg, rendszeresen élünk meg kisebb-nagyobb konfliktusokat. Lehetnek ezek belső, személyen belüli (például váljak, ne váljak), és szociális, emberek közti konfliktusok is. Én most az utóbbira térnék ki. Megtanuljuk az iskolában a kovalens kötést, a nyitvatermők szikleveleinek számát, Kamcsatka évi középhőmérsékletét, de a vitákhoz, veszekedésekhez nemigen kaptunk mankót, inkább csak átéltük, átéljük azokat.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. december 8.

ÖNISMERET
A ma már egyre divatosabb önismeretről sokat hallani. De mit is jelent ez pontosan? Gyakorta hallom az emberektől: „Önismeret?! Ez is valami pszichés marhaság. Minek? Én ismerem magam!” És ez így is van, az emberek többsége ismeri a kedvenc ételét, a ruhaméretét, ismeri az elért eredményeit, nagyjából tudja, mi az, ami érdekli, és mi hagyja hidegen. Értelmes lények vagyunk, és amire ráhatásunk van, azt mi irányítjuk. De vajon mennyire tudatosan?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. november 14.

ÖNZŐEN ÖNZETLENÜL?
“Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít.”
Ralph Waldo Emerson

Segítőkészség, önzetlenség, odaadás, szolidaritás, jószívűség. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen értelmezzük, és annyiféleképpen „éljük meg” ezt a kifejezést. Segíteni nemes dolog, de mindig észrevesszük, ha valakinek a segítségünkre van szüksége?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. október 31.

ELENGEDNI VAGY MEGTARTANI?
Manapság, ami elromlik, azt már nem megjavítjuk, hanem kidobjuk, és újat veszünk. Legyen szó cipőről, táskáról, elektronikai eszközökről vagy akár párkapcsolatunkról is. Tűnődve nézzük, hogy kezdenek eltűnni a cipészmesterek, a szemfelszedők, a háztartási kisgépszerelők. Ez nem véletlen, hiszen egyre kevesebb a megbízásuk. A fogyasztói társadalom örvénylő spiráljába kerültünk, ami szépen lassan mindent, amihez régen hozzászoktunk beszippant. Felmerülhet a kérdés, de hogy jön ide a párkapcsolat?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. október 24.

MI KELL A NŐNEK?
Illem, figyelmesség, egymás iránti tisztelet, udvariasság. Viselkedési kultúránk, szokásaink, társas kapcsolatainkban való megnyilvánulásaink határozzák meg leginkább, hogy mennyire vagyunk udvariasak, tisztelettudóak másokkal szemben, legyen az férfi, nő, fiatal vagy öreg. Ha a hétköznapi életünkre gondolunk, az udvariasság megléte, gyakorlása vagy akár az igénye is változó.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. október 19.

FŐNÖKI HATALOM VAGY VEZETŐI TEKINTÉLY?
„Ha igazán próbára akarjuk tenni egy ember jellemét, adjunk neki hatalmat!” Abraham Lincoln szavai mind a mai napig elgondolkodtatóak, és egyben óvatosságra intenek. Ha elrugaszkodunk az 1800-as évektől, és a mai vezetők tekintetében vizsgáljuk ezt a kérdést, igen változatos vezetési stílusokat (viselkedési mintákat) tapasztalhatunk. Vezetővé többféle helyzetből válhat az ember. Van, hogy a beosztottak lépnek szintről szintre egyre feljebb, és van, aki már vezetőként érkezik a céghez. A hatalom hatására megváltozik az ember jelleme?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. október 10.

“SZEREP-JÁTÉKOK” A HÉTKÖZNAPOKBAN
Szerepeket játszunk. Sokan, sokfélét. A mindennapjaink különböző szerepeket osztanak ránk. Mindenki ismeri azt az érzést, amikor egyszerre több fronton is helyt kell állni, és ezzel együtt bizonyítani is akarunk, hogy az adott, aktuális szerepből a legjobbat hozzuk ki, ahogyan magunkból.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. október 3.

HOGYAN MŰKÖDIK A SZEMLÉLETÜNK?
Benjamin Barber szociológus egyszer megjegyezte: „Én nem gyengékre vagy erősökre, sikeresekre vagy sikertelenekre osztom fel a világot. (..)Szerintem kétfajta ember él a földön, aki kész tanulni, és aki nem.” Csecsemő- és gyermekkorunkban természetes, hogy nap, mint nap tanulunk és fejlődünk, hiszen élvezzük a tudást, amelynek a birtokába kerültünk és hasznosítani tudjuk. Ha nem sikerül valami, makacsul próbálkozunk tovább, egészen addig, amíg nem sikerül járni, szaladni, beszélni, önállóan csinálni mindazt, amit a felnőttek. De mért változik ez a hozzáállás a későbbiekben, amikor már felnövünk, és mi leszünk felnőttek?
Cikk folytatása

tumag.hu

2017. február 6.

KARRIER, A SZEREPEK FOGSÁGÁBAN?!
Amikor karrierről beszélünk, általában két dolog jut az emberek eszébe. Az egyik a férfiak karrier lehetőségei, a másik pedig a nők helyzete, család vs. karrier kérdése. De miért helyezzük gyakran górcső alá a karrierista nőket, és miért gondolják olyan sokan, hogy egy nő nem lehet egyszerre családanya és vezető, vagy anyaként egy nő nem csinálhat karriert? Tény, hogy komoly kihívást jelent a két szerep összeegyeztetése, de nem lehetetlen.
Cikk folytatása

tumag.hu

2017. március 6.

VELED MILYEN BESZÉLGETNI?
Mindenki beszélget. Illendőségből, kíváncsiságból, kötelességből, vagy éppen szórakozásból. Tesszük mindezt másként a szüleinkkel, a barátainkkal, a házastársunkkal vagy akár a gyermekeinkkel. Sokan úgy gondolják, hogy a problémák megoldásának az egyértelmű módja a beszélgetés. Ez valóban járható út, de biztosak vagyunk abban, hogy jó beszélgetőpartnerek vagyunk?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. szeptember 26.

A LÁTHATATLAN IRÁNYÍTÓK II. RÉSZ
A múlt heti cikkemben (itt) szó volt a személyes értékeink kialakulásáról, valamint arról, hogy ezek a vezérelvek miként befolyásolják ítélőképességünket, gondolkodásmódunkat, és nem utolsó sorban, a véleményünket. A hétköznapi életünk során gyakorta kerülünk olyan szituációba, amikor egy szerettünk, kollégánk másként viszonyul egy adott helyzethez, vagy egyszerűen csak másképp priorizál, mint mi. Mennyi konfliktus adódik ebből?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. szeptember 19.

A LÁTHATATLAN IRÁNYÍTÓK
Léteznek általános erkölcsi, morális értékek, amiket belénk neveltek a szociális együttélés során. Így könnyen jelentjük ki bizonyos cselekedetekről, hogy az jó vagy rossz, hazug vagy becsületes, önző vagy önzetlen, irigy vagy jószívű. Ítélkezünk. Naponta többször is.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. szeptember 12.

A SZERETETNYELVEK
Vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogyan kell szeretni „minket”, és miként szeretünk mi? Munkám során sokszor hallom az ügyfeleimtől, hogy: „Tudom, hogy szeret, csak nem érzem.” A szeretet az ember számára nélkülözhetetlen a lelki egyensúly kialakításában és megtartásában egyaránt. De mi az, amitől azt érezzük, hogy szeretve vagyunk? Partnerünk milyen viselkedése vagy megnyilvánulása melengetné meg igazán a szívünket? Mit teszünk mi, ha ki akarjuk fejezni a szeretetünket a partnerünk felé? Ezen kérdések átgondolása, tudatosítása segíthet megérteni a saját magunk és a másik működési módját és viselkedését.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. szeptember 05.