Ajánlások és publikációk

Ajánlások

Amikor elkezdtük a coaching-alkalmakat, még kicsit szkeptikus voltam, hogy lehet-e 6-8 beszélgetés segítségével észrevehető változást elérni. Aztán a gyakorlat megmutatta, hogy igen. A legtöbbet talán az jelentett, hogy akkor is tudtam Nóra segítségét kérni, amikor személyesen nem tudtunk találkozni, de szükségem volt rá. Életre szóló élményt nyújtottak a beszélgetéseink, a kurzus végén szakmai és magánéleti szempontból is újult emberként tudtam továbbmenni az életemben.

Kántor Barnabás

Online marketing menedzser // Connect ES Ltd.

Nóra segített rámutatni és megérteni, hogy a teljes kontroll az életem felett rajtam kívülálló okok miatt nem kivitelezhető. Segített elfogadni, hogy vannak dolgok amik ugyan közvetlenül nagy hatást gyakorolnak az életemre mégsem az én feladatom “megjavítani” azt. Nóra felnyitotta a szemem és kitágította az észlelési tartományomat ezzel elindítva azon az úton amin haladva remélhetőleg úgy fogok tudni az igazan fontos dolgokra koncentrálni, hogy nem veszek el a részletekben és a nagy egész képet is élvezettel fogom tudni szemlélni. Köszönöm.

Bula Zoltán

Electrical design engineer manager // Connect ES Ltd.

Nóra rendkívül felkészült és tapasztalt. Kreatív, egyénre szabott módszerekkel dolgozik. A kérdései és a játékos feladatai hatására rájöttem arra, hogy a félelmeim alaptalanok, és a kétségeim már a megoldást is magukban hordozzák. Nem a számba adta a válaszokat, hanem hozzásegített ahhoz, hogy magam jussak el hatalmas felismerésekig. A foglalkozások számomra is rejtett oldalamat, belső erőforrásaimat és érzéseimet hozták elő.

Káli-Rozmis Barbara

Író

Kollégáim elmondása alapján sok esetben türelmesebb és elfogadóbb lettem. A kommunikációs stílusom megfontoltabb lett. Motiváltabbnak, lojálisabbnak éreznek a beosztottaim és munkaadóim is.

Kibédi Péter

NSO TV produkcióvezető // Mediaworks

Nóra kiemelkedő empatikus képességével, alapos és lelkiismeretes felkészültségével, rendkívül jó légkört megteremtve segíti elő a fejlődést. Remekül inspirál megoldáskeresésre és új utak megtalálására, segít tisztázni, rendszerezni és értékelni a korábbi tapasztalatokat, illetve az újonnan tanultakat is. Nagy örömmel dolgoztam vele – pont azt a pluszt és „frissítést” tudja megadni, amelyre nagy szükség van hosszú évek munkája után.

Marosi Gergely

Vezető szerkesztő // Nemzeti Sport Online

Örömmel dolgoztam Nórával, egyértelműen sikeresnek ítéltem a közös munkánkat. Nóra határozott, temperamentumos személyiség, akiről a coaching folyamat során megtudtam, hogy empatikus, őszinte is, és kiváló memóriája mellett kiemelkedő lényeglátó képessége is van. Felkészült, jókor és jól kérdez, kézben tartja az irányítást és sikerorientált.

Dr. Cseke Zoltán

HR business partner // ELMŰ Nyrt.

Nagyon nehéz élethelyzetben voltam, mikor Nórával találkoztam.  Ő meghallgatta a problémáimat és rávezetett arra, hogyan tudnék napról napra megbirkózni velük. Segítségével megtanultam erőforrásaimat tudatosabban felhasználni. Ma már tudatosabban építem az életemet, odafigyelek kapcsolataimra, magatartásomra. Higgadtabban, magabiztosabban szemlélem a körülöttem zajló eseményeket, ezáltal kiegyensúlyozottabb életet tudok élni.

Tóth-Németh Szilvia

Humánpolitikai osztályvezető // Központi államigazgatási szerv

Hivatástudatom mellett önismeretemre is figyelmet kellett fordítanom, hogy 21 éves, médiában szerzett tapasztalatomat magasabb, nagyobb felelősséggel járó pozícióban tudjam kamatoztatni. Ebben volt segítségemre Nóra. Felkészültségével, gondolkodásmódjával és személyre szabottan kidolgozott módszerével segített abban, hogy lássam hiányosságaimat, erősségeimet és ezen ismeretek segítségével építhessem tovább karrieremet.

G. Erika

Középvezető // Duna Média

Publikációk

MUNKA VS. MAGÁNÉLET. VALÓBAN LÉTEZIK EGYENSÚLY?
A munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtése teljesen egyénfüggő, de elengedhetetlen. Egyénfüggő, mert a különböző munkahelyi pozíciók, a különböző elvárások, mást-mást követelnek meg egy munkavállalótól, egy vezetőtől, vagy akár egy egyéni vállalkozótól.Ezzel együtt egy másik kérdéskör is gyakran felvetődik, ami a nőket érinti leginkább, hogy kell-e választani karrier és család között? Nagy nyomás nehezedik ránk, akármilyen célt is tűzünk ki magunk elé.Anyagi biztonság fenntartása, felelős döntések, üzleti tervek, számonkérések, teljesítések, megfelelések, határidők, és ott van mindemellett, hogy jó szülők is szeretnénk lenni, vagy akár tartalmas életet szeretnénk élni.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. január 23.

KONFLIKTUS MINT MEGOLDÁSFORRÁS II. rész
A cikkem első részében ígértem néhány tippet a konfliktusok kezelésére. Mielőtt erre kitérnék, nézzük meg, hogy milyen szintű konfliktusokról beszélhetünk. Friedrich Glasl a konfliktus kiterjedését kilenc szinten határozta meg. Az első három szintű konfliktusnál lehetséges a közös megoldás megtalálása. Tegyük fel, hogy feszültséget kiváltó tényező miatt nyílt vita alakul ki a felek között. Ha az érintettek ezen a szinten nem tudják megoldani a konfliktust, elzárkóznak a közvetlen érintkezéstől, elkerülik egymást, vagy akár megszakítják a kapcsolatot.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. december 19.

KONFLIKTUS MINT MEGOLDÁSFORRÁS
Iskolában, munkahelyen, otthoni környezetben, az utcán, bárhol, ahol emberek fordulnak meg, rendszeresen élünk meg kisebb-nagyobb konfliktusokat. Lehetnek ezek belső, személyen belüli (például váljak, ne váljak), és szociális, emberek közti konfliktusok is. Én most az utóbbira térnék ki. Megtanuljuk az iskolában a kovalens kötést, a nyitvatermők szikleveleinek számát, Kamcsatka évi középhőmérsékletét, de a vitákhoz, veszekedésekhez nemigen kaptunk mankót, inkább csak átéltük, átéljük azokat.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. december 8.

ÖNISMERET
A ma már egyre divatosabb önismeretről sokat hallani. De mit is jelent ez pontosan? Gyakorta hallom az emberektől: „Önismeret?! Ez is valami pszichés marhaság. Minek? Én ismerem magam!” És ez így is van, az emberek többsége ismeri a kedvenc ételét, a ruhaméretét, ismeri az elért eredményeit, nagyjából tudja, mi az, ami érdekli, és mi hagyja hidegen. Értelmes lények vagyunk, és amire ráhatásunk van, azt mi irányítjuk. De vajon mennyire tudatosan?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. november 14.

ÖNZŐEN ÖNZETLENÜL?
“Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít.”
Ralph Waldo Emerson

Segítőkészség, önzetlenség, odaadás, szolidaritás, jószívűség. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen értelmezzük, és annyiféleképpen „éljük meg” ezt a kifejezést. Segíteni nemes dolog, de mindig észrevesszük, ha valakinek a segítségünkre van szüksége?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. október 31.

ELENGEDNI VAGY MEGTARTANI?
Manapság, ami elromlik, azt már nem megjavítjuk, hanem kidobjuk, és újat veszünk. Legyen szó cipőről, táskáról, elektronikai eszközökről vagy akár párkapcsolatunkról is. Tűnődve nézzük, hogy kezdenek eltűnni a cipészmesterek, a szemfelszedők, a háztartási kisgépszerelők. Ez nem véletlen, hiszen egyre kevesebb a megbízásuk. A fogyasztói társadalom örvénylő spiráljába kerültünk, ami szépen lassan mindent, amihez régen hozzászoktunk beszippant. Felmerülhet a kérdés, de hogy jön ide a párkapcsolat?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. október 24.

MI KELL A NŐNEK?
Illem, figyelmesség, egymás iránti tisztelet, udvariasság. Viselkedési kultúránk, szokásaink, társas kapcsolatainkban való megnyilvánulásaink határozzák meg leginkább, hogy mennyire vagyunk udvariasak, tisztelettudóak másokkal szemben, legyen az férfi, nő, fiatal vagy öreg. Ha a hétköznapi életünkre gondolunk, az udvariasság megléte, gyakorlása vagy akár az igénye is változó.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. október 19.

FŐNÖKI HATALOM VAGY VEZETŐI TEKINTÉLY?
„Ha igazán próbára akarjuk tenni egy ember jellemét, adjunk neki hatalmat!” Abraham Lincoln szavai mind a mai napig elgondolkodtatóak, és egyben óvatosságra intenek. Ha elrugaszkodunk az 1800-as évektől, és a mai vezetők tekintetében vizsgáljuk ezt a kérdést, igen változatos vezetési stílusokat (viselkedési mintákat) tapasztalhatunk. Vezetővé többféle helyzetből válhat az ember. Van, hogy a beosztottak lépnek szintről szintre egyre feljebb, és van, aki már vezetőként érkezik a céghez. A hatalom hatására megváltozik az ember jelleme?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. október 10.

“SZEREP-JÁTÉKOK” A HÉTKÖZNAPOKBAN
Szerepeket játszunk. Sokan, sokfélét. A mindennapjaink különböző szerepeket osztanak ránk. Mindenki ismeri azt az érzést, amikor egyszerre több fronton is helyt kell állni, és ezzel együtt bizonyítani is akarunk, hogy az adott, aktuális szerepből a legjobbat hozzuk ki, ahogyan magunkból.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. október 3.

HOGYAN MŰKÖDIK A SZEMLÉLETÜNK?
Benjamin Barber szociológus egyszer megjegyezte: „Én nem gyengékre vagy erősökre, sikeresekre vagy sikertelenekre osztom fel a világot. (..)Szerintem kétfajta ember él a földön, aki kész tanulni, és aki nem.” Csecsemő- és gyermekkorunkban természetes, hogy nap, mint nap tanulunk és fejlődünk, hiszen élvezzük a tudást, amelynek a birtokába kerültünk és hasznosítani tudjuk. Ha nem sikerül valami, makacsul próbálkozunk tovább, egészen addig, amíg nem sikerül járni, szaladni, beszélni, önállóan csinálni mindazt, amit a felnőttek. De mért változik ez a hozzáállás a későbbiekben, amikor már felnövünk, és mi leszünk felnőttek?
Cikk folytatása

tumag.hu

2017. február 6.

KARRIER, A SZEREPEK FOGSÁGÁBAN?!
Amikor karrierről beszélünk, általában két dolog jut az emberek eszébe. Az egyik a férfiak karrier lehetőségei, a másik pedig a nők helyzete, család vs. karrier kérdése. De miért helyezzük gyakran górcső alá a karrierista nőket, és miért gondolják olyan sokan, hogy egy nő nem lehet egyszerre családanya és vezető, vagy anyaként egy nő nem csinálhat karriert? Tény, hogy komoly kihívást jelent a két szerep összeegyeztetése, de nem lehetetlen.
Cikk folytatása

tumag.hu

2017. március 6.

VELED MILYEN BESZÉLGETNI?
Mindenki beszélget. Illendőségből, kíváncsiságból, kötelességből, vagy éppen szórakozásból. Tesszük mindezt másként a szüleinkkel, a barátainkkal, a házastársunkkal vagy akár a gyermekeinkkel. Sokan úgy gondolják, hogy a problémák megoldásának az egyértelmű módja a beszélgetés. Ez valóban járható út, de biztosak vagyunk abban, hogy jó beszélgetőpartnerek vagyunk?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. szeptember 26.

A LÁTHATATLAN IRÁNYÍTÓK II. RÉSZ
A múlt heti cikkemben (itt) szó volt a személyes értékeink kialakulásáról, valamint arról, hogy ezek a vezérelvek miként befolyásolják ítélőképességünket, gondolkodásmódunkat, és nem utolsó sorban, a véleményünket. A hétköznapi életünk során gyakorta kerülünk olyan szituációba, amikor egy szerettünk, kollégánk másként viszonyul egy adott helyzethez, vagy egyszerűen csak másképp priorizál, mint mi. Mennyi konfliktus adódik ebből?
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. szeptember 19.

A LÁTHATATLAN IRÁNYÍTÓK
Léteznek általános erkölcsi, morális értékek, amiket belénk neveltek a szociális együttélés során. Így könnyen jelentjük ki bizonyos cselekedetekről, hogy az jó vagy rossz, hazug vagy becsületes, önző vagy önzetlen, irigy vagy jószívű. Ítélkezünk. Naponta többször is.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. szeptember 12.

A SZERETETNYELVEK
Vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogyan kell szeretni „minket”, és miként szeretünk mi? Munkám során sokszor hallom az ügyfeleimtől, hogy: „Tudom, hogy szeret, csak nem érzem.” A szeretet az ember számára nélkülözhetetlen a lelki egyensúly kialakításában és megtartásában egyaránt. De mi az, amitől azt érezzük, hogy szeretve vagyunk? Partnerünk milyen viselkedése vagy megnyilvánulása melengetné meg igazán a szívünket? Mit teszünk mi, ha ki akarjuk fejezni a szeretetünket a partnerünk felé? Ezen kérdések átgondolása, tudatosítása segíthet megérteni a saját magunk és a másik működési módját és viselkedését.
Cikk folytatása

tumag.hu

2016. szeptember 05.