Image Alt

Motivációs térkép

Motiváció: Az emberi lóerő a vállalatnál

A motiváció az egyik létfontosságú eleme a hatékony működésnek. Ha motiváció van, energia van. Ha energia van, akkor van produktivitás, inspiráció, elköteleződés és jókedv. Mindannyiunkat kerített már hatalmába a motiváció ereje: amihez igazán van kedvünk, arra rengeteg energiát képesek vagyunk fordítani. Sokszor tapasztalom, hogy nem csak a munkavállalók, de még a vezetők sem látnak rá arra, hogy mi is az, ami igazán mozgatja őket a munkájuk során.

A Motivációs Térkép egy olyan ISO akkreditált, fejlesztő módszer, amely a személyiségtípusok helyett kizárólag a motivációra koncentrál. Egy térkép, ami segít megérteni motivációinkat, rálátást ad, hogyan tudjuk növelni teljesítményünket.

A Motivációs Térképből számszerű adatokat kaphatunk: az egyéni vagy a csapat motivátorokról, érzékenységről, jelenlegi motivációs szintről és a motivációs faktorok fontossági sorrendjéről. Pontos képet kapunk arról, hogyan lehet optimalizálni az egyén, a csapat vagy szervezet szintjén a motivációt.

A megfelelő motiváció elérésének nyereségei:

 • HATÉKONYABB TELJESÍTMÉNY: Magas motivációval a munkatársak jobban
  teljesítenek, növelve ezzel a vállalat hatékonyságát (profitját). A megfelelő munkavállaló, a legmegfelelőbb munkakörben dolgozik.
 • ELKÖTELEZETT MUNKAERŐ: A fluktuáció minimálisra csökken, a munkaerő kiválasztása, megtartása gyorsabb és hatékonyabb lesz. A motivált csapatok hosszú távon elkötelezettebbek, stabilizálva a munkaerőt.
 • KREATÍVITÁS, INNOVÁCIÓ: A motivált kollégák, vezetők, hajlamosabbak innovatív megoldásokra, elősegítve a folyamatos fejlődést és a versenyképességet.
 • PROAKTIVITÁS: A magas motivációval rendelkező munkavállalók proaktívan vesznek részt a vállalati célokban, ösztönözve egymást és fokozva a teljesítményt.
 • JÓ MUNKAHELYI LÉGKÖR: Az erős motiváció növeli a munkahelyi elégedettséget, javítja a munkakapcsolatokat és a vállalati kultúrát.

Kérdése van?

  a

  Everlead Theme.

  457 BigBlue Street, NY 10013
  (315) 5512-2579
  everlead@mikado.com